Search
Close this search box.

Actuele Zaken & Columns.

10-04-2014 GOL kiest noordelijke variant

Deel deze column:

PERSBERICHT GOL

 

Verlengde Spoorlaan in Drunen aangepast naar voorkeur omwonenden

 

Drunen / โ€˜s Hertogenbosch, 9 april 2014 – De partners in de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) passen de verlengde Spoorlaan in Drunen-West aan volgens de wensen van omwonenden. Voor de Westelijke Randweg zal later een besluit genomen worden. Dit heeft de stuurgroep van de GOL vandaag besloten als onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling, waarin de regio investeert in bereikbaarheid, leefbaarheid en natuur.

 

In de eerder vastgestelde bestuursovereenkomst stond voor de verlengde Spoorlaan de zuidelijke variant als voorkeur opgenomen. Na uitvoerig overleg met buurtbewoners, onder andere via twee gezamenlijke schetssessies, heeft de stuurgroep GOL gekozen voor de noordelijke voorkeursvariant van de bewoners.

 

De definitieve beslissing over het tracรฉ van de toekomstige Westelijke Randweg in Drunen volgt nadat de nieuwe verkeerscijfers bekend zijn, zoals ook geadviseerd is door de omwonenden. In mei komen deze nieuwe cijfers beschikbaar.

 

Procedure

Voor zowel de verlengde Spoorlaan als voor de Westelijke Randweg wordt in juni gestart met een Milieueffectrapportage. In juni wordt hierover een voorlichtingsavond gehouden. De datum hiervan is nog niet bekend. Realisatie van de beide wegen en de aansluiting hiervan op de A59 staat gepland vanaf 2017.

 

Gebiedsontwikkeling

In de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) werken twintig partijen samen om projecten op en rond de snelweg A59 op een slimme manier aan te pakken. Het gaat om projecten op het gebied van landschap & ecologie, hoogwaterbescherming, verkeer, landbouw en recreatie. GOL levert een betere leefomgeving op. De samenwerkingspartners realiseren een tiental projecten ter waarde van 100 miljoen euro. Bijzonder is dat ook het regionale bedrijfsleven rondom de weg 15 miljoen euro bijdraagt.

 

Nieuwe zaken & columns

Actuele Zaken

Supermarktdag zaterdag 22 juni

Komende zaterdag 22 juni, organiseert Gemeentebelangen een supermarktdag. Hierbij gaan de leden van de fractie op pad en zullen zij de verschillende kernen bezoeken om

Lees meer
Actuele Zaken

Openbare bijeenkomst Gemeentebelangen Maandag 10 juni, 20.00 uur

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—›๐—ฒ๐˜‚๐˜€๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ท๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป? Bij deze nodigen wij jullie uit voor de openbare bijeenkomst Gemeentebelangen, waarbij met de fractieleden over allerlei themaโ€™s

Lees meer