Search
Close this search box.

Actuele Zaken & Columns.

13-07-2018: Voortgang Steenenburg (v/h Land van Ooit)

Deel deze column:

Persbericht 11 juli 2018 gemeente Heusden

 

Voortgang Steenenburg

Kelders Senior Group en de gemeente Heusden hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van Steenenburg (voorheen Poort van Heusden) tot een hoogwaardig landschap, waar wonen, werken, zorg en recreatie hand in hand gaan. Kelders Senior Group zet zich in voor de ontwikkeling van een high tech campus voor de preventieve gezondheidszorg. De gemeente faciliteert de gebiedsontwikkeling, waaronder de bestemmingsplanprocedure, en spant zich in voor restauratie van het kasteel en de kasteeltuin. De gemeente neemt ook de ontwikkeling en verkoop van de kavels aan de zuidzijde op zich. Voor de ontwikkeling van de appartementen en de patiowoningen wordt een marktpartij gezocht.

Kelders Senior Group en de gemeente werken hun samenwerking verder uit. Het streven is hiervoor in september een overeenkomst voor te leggen aan de gemeenteraad. De raad kan dan eventuele bedenkingen geven. Tijdens deze raadsvergadering vragen we de raad ook de visie voor het gebied vast te stellen. Tijdens de infovergadering van augustus krijgt de gemeenteraad toelichting op het voorontwerp bestemmingsplan.

High tech campus voor de preventieve gezondheidszorg

Van noord naar zuid gaat de dynamische, hoogwaardige campus over in een landelijke woonomgeving. Beide worden verbonden door een stevige landschappelijke structuur. Het weidegebied ten zuiden van de A59 wordt omgevormd tot licht glooiend, open parklandschap met moderne, transparante gebouwen. Hier komt een high tech campus voor de preventieve gezondheidszorg. Kernactiviteiten op deze campus worden een hoogwaardig diagnostisch centrum met een second opinion kliniek en een geavanceerd medisch-wetenschappelijk onderzoeks- en researchcentrum. Dit centrum richt zich in eerste instantie op onderzoek naar genezing van de ziekte van Parkinson, Alzheimer, ALS en MS door de ontwikkeling van medicijnen en behandelmethoden. Deze kernactiviteiten vormen de start van de campus. Met behulp van deze activiteiten worden ook bedrijven aangetrokken, die zich richten op de ontwikkeling en productie van medische apparatuur voor de preventieve gezondheidszorg.

De high tech medische campus biedt kansen voor hoogwaardige dienstverlening in de zorg, waaronder een diagnostisch centrum. Daarnaast biedt de campus voor circa 300 fte aan werkgelegenheid.

 

Hoogwaardige woon- en leefomgeving

Ten zuiden van de campus wordt een hoogwaardige woon- en leefomgeving ontwikkeld met in het hart daarvan kasteel Steenenburg. Het kasteel vormt de huiskamer van het gebied. Hier kunnen bewoners, werknemers, toeristen en patiรซnten ontspannen en genieten van de rijke cultuurhistorische en natuurlijke omgeving. Het diagnostische centrum biedt faciliteiten om hoogwaardige zorg te verlenen aan de bewoners van het gebied en de omgeving.

Het bosrijke middendeel van het gebied wordt getransformeerd naar een open, ecologisch gevarieerd bosgebied. Een goed functionerend watersysteem in combinatie met het omringende bos gaat zorgen voor een verkwikkend en geborgen woon- en verblijfsmilieu. Op het open veld ten westen van de Kasteellaan worden 120 appartementen gerealiseerd met een residentiele uitstraling. Ten oosten van het kasteel, op het huidige parkeerterrein aan de Vimmerik, worden drie hoven met circa 46 patiowoningen ontwikkeld. Deze zijn omringd door bos en kijken uit over de vijver.

Het akkergebied aan de zuidzijde wordt omgevormd tot een geaccidenteerd, landelijk woonlandschap. Daarmee onderscheidt het woonlandschap zich van de omgeving. Aan weerszijden van de toegangslaan wordt vrije ruimte gehouden om de prominente uitstraling van de laan te versterken. In dit gebied worden circa 56 vrije kavels ontwikkeld in een glooiend landschap.

De woningbouwontwikkeling in dit gebied heeft een uniek karakter is daarmee aanvullend op wat er elders in de gemeente ontwikkeld wordt.

Nieuwe zaken & columns

Actuele Zaken

Supermarktdag zaterdag 22 juni

Komende zaterdag 22 juni, organiseert Gemeentebelangen een supermarktdag. Hierbij gaan de leden van de fractie op pad en zullen zij de verschillende kernen bezoeken om

Lees meer
Actuele Zaken

Openbare bijeenkomst Gemeentebelangen Maandag 10 juni, 20.00 uur

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—›๐—ฒ๐˜‚๐˜€๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ท๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป? Bij deze nodigen wij jullie uit voor de openbare bijeenkomst Gemeentebelangen, waarbij met de fractieleden over allerlei themaโ€™s

Lees meer