Search
Close this search box.

Actuele Zaken & Columns.

21-03-2020 Corona-crisis

Deel deze column:

Oproep aan al onze inwoners: houd afstand

Beste inwoners,

Wij doen een dringend beroep op u om afstand te houden: anderhalve meter afstand tot andere mensen als u uw huis uit gaat. Laat ons dat uitleggen.

Deze Coronacrisis is een rare, moeilijke tijd! Raar omdat ons allemaal gevraagd wordt af te wijken van ons dagelijkse leven, moeilijk omdat meer en meer mensen ziek worden en het aantal sterfgevallen toeneemt. Als raadsleden en wethouders is het voor ons moeilijk om nu niet echt iets te kunnen doen. De bestrijding van deze crisis ligt vooral bij de zorg en de ziekenhuizen, bij de hulpdiensten en de Veiligheidsregio, bij onze burgemeester en de ambtenaren van onze gemeente. Machteloosheid is een gevoel waar we allemaal mee te maken krijgen. Wij denken dat u dat herkent.

En toch kunnen we iets doen, wij allemaal, u en wij. We kunnen ons houden aan de maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM.

Bij deze dan ook de dringende, dringende oproep om u te houden aan de anderhalve meter afstand (twee armlengten) als u het huis uit gaat. Kom niet samen in groepen, zorg dat uw kinderen zich aan deze afstandsregel houden. Doe dit voor de ouderen, de kwetsbaren in onze gemeenschap.

Via www.heusden.nl/coronavirus kunt u bij alle informatie over het Coronavirus.

Pas goed op u zelf en op elkaar!

Bestuur en fractie Gemeentebelangen

Nieuwe zaken & columns