Search
Close this search box.

Actuele Zaken & Columns.

21-04-2017: Vragen Schoolstraat Drunen

Deel deze column:

Drunen, 21 april 2017

Aan het college van Heusden Via email griffie

Betreft: vragen o.g.v. art. 61 RvO over verkoop gronden Schoolstraat Drunen

Geacht college,

Op 14 maart jl. besloot u tot vaststelling van een koopovereenkomst met Beheersmaatschappij Passier bv, waarbij de gemeente gronden aan de Beukstraat en aan de Schoolstraat, beiden in Drunen, verkoopt aan genoemde beheersmaatschappij.

De grond aan de Schoolstraat betreft de noordelijke helft van de totale grondexploitatie Schoolstraat-zuid. De verkoop van deze grond geschiedt met een ontbindende voorwaarde, waarbij Passier BV moet zorgen voor de verwijdering van een milieucirkel. Het zuidelijk deel wordt niet verkocht.

De gronden aan de Schoolstraat zijn destijds door de toenmalige gemeente Drunen aangekocht, enerzijds om ongewenste bedrijvigheid in het centrum van Drunen te voorkomen en anderzijds om een doortrekking van de Joost van den Vondellaan richting Schoolstraat te kunnen realiseren. Deze nieuwe verbinding zou dienen ter vervanging van de Jac van de Meijdenstraat als noord-zuidverbinding, een straat die niet geschikt is voor deze functie.

Vragen:

  1. Is in bovengenoemde koopovereenkomst rekening gehouden met de aanleg van een nieuwe verbindingsroute Grotestraat-Schoolstraat?
  2. Een milieucirkel op het zuidelijke deel verhindert dat er op dit moment nieuwe woningen gebouwd kunnen worden, maar geldt dat ook voor de aanleg van een nieuwe verbindingsweg?
  3. Is het mogelijk om met de nu te bouwen woningen op het noordelijk deel van het totale exploitatiegebied ook een nieuwe verbinding Grotestraat โ€“ Schoolstraat te realiseren en zo ja, is het college dan voornemens om dit ook daadwerkelijk op te pakken, zo nee, waarom niet?

Wij zien de reactie van het college met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Kees Musters

Nieuwe zaken & columns

Actuele Zaken

Supermarktdag zaterdag 22 juni

Komende zaterdag 22 juni, organiseert Gemeentebelangen een supermarktdag. Hierbij gaan de leden van de fractie op pad en zullen zij de verschillende kernen bezoeken om

Lees meer
Actuele Zaken

Openbare bijeenkomst Gemeentebelangen Maandag 10 juni, 20.00 uur

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—›๐—ฒ๐˜‚๐˜€๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ท๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป? Bij deze nodigen wij jullie uit voor de openbare bijeenkomst Gemeentebelangen, waarbij met de fractieleden over allerlei themaโ€™s

Lees meer