Search
Close this search box.

Actuele Zaken & Columns.

21-10-2015: Centrumplan Vlijmen

Deel deze column:

Op woensdag 14 oktober is tijdens de infovergadering Ruimte het voorlopig ontwerp van het nieuwe centrum van Vlijmen gepresenteerd. Het gaat hier om de ontwikkeling van de oostwand met name nieuwbouw van winkel- en woonruimte alsmede een paviljoen met winkel/horeca ruimte aan de zuidzijde van het huidige Plein. Daarnaast werd ook de inrichting van de openbare ruimte gepresenteerd.

Winkel- en woonruimte.
Het betreft hier een supermarkt ( EMTÉ verhuist van de westzijde naar de oostzijde) met een oppervlakte van 1750 m², een aantal kleinere winkels 375 m². Boven de winkels komen 10 koopappartementen en 14 huurappartementen.

Pleinpaviljoen
Het pleinpaviljoen van 540 m² bestaat uit een 4-tal units. Het voornemen is dat er minimaal 1 horecaruimte komt en 3 verswinkels.

Openbare ruimte.
Een groot gedeelte van het huidige Plein wordt behouden voor parkeerplaatsen. Daarnaast wordt het aantal parkeerplaatsen aan het Kloosterpad (Naast Bakker Bart) uitgebreid. In totaal betreft het hier 155 pp plus 4 mindervalide pp. De toegang tot de pp bij het Kloosterpad wordt verkregen door een doorsteek bij de huidige apotheek, voor de oud vlijmenaren ook wel bekend als de oude bioscoop het Lido. Dit gebouw zal dus worden gesloopt. De bewoners van de appartementen krijgen hun eigen pp. Deze zijn niet bij de genoemde pp inbegrepen.
Er worden ook twee plaatsen gecreëerd voor winkelwagens en een voor een milieustraat. Tevens komen er een 5-tal fietsparkeerplaatsen.

Daarnaast is er tijdens de presentatie ook nog ingegaan op een nieuw bomenplan, bevoorrading van winkels, te gebruiken materialen van bestrating, verlichting, bankjes e.d.

Er is ook nog kort ingegaan op de verdere inrichting van het openbaar gebied van De Akker maar dat zal pas zijn beslag gaan krijgen nadat de aanleg van de randweg Vlijmen-Oost gerealiseerd zal zijn.

De presentaties over de nieuwbouw is hieronder bijgevoegd.

Besluiten raad
De ontwikkeling van het Centrumplan Vlijmen ligt bij Heijmans Vastgoed BV. hierover worden er door de raad geen besluiten meer genomen. Anders is het met de herinrichting van de openbare ruimte, dit zal aan de raad van 22 december worden voorgelegd.

U kunt hier een tweetal presentaties inzien:

2015-1021 CentrumplanVlijmen_PRESENTATIE

2015-1021 CPVlijmen inrichting

Thé Herman.

 

Nieuwe zaken & columns

Actuele Zaken

Supermarktdag zaterdag 22 juni

Komende zaterdag 22 juni, organiseert Gemeentebelangen een supermarktdag. Hierbij gaan de leden van de fractie op pad en zullen zij de verschillende kernen bezoeken om

Lees meer
Actuele Zaken

Openbare bijeenkomst Gemeentebelangen Maandag 10 juni, 20.00 uur

𝗛𝗼𝗲 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗛𝗲𝘂𝘀𝗱𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗸𝗼𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗷𝗮𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗿𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗺𝗲𝗻? Bij deze nodigen wij jullie uit voor de openbare bijeenkomst Gemeentebelangen, waarbij met de fractieleden over allerlei thema’s

Lees meer