Actuele Zaken & Columns.

21-10-2015: Centrumplan Vlijmen

Deel deze column:

Op woensdag 14 oktober is tijdens de infovergadering Ruimte het voorlopig ontwerp van het nieuwe centrum van Vlijmen gepresenteerd. Het gaat hier om de ontwikkeling van de oostwand met name nieuwbouw van winkel- en woonruimte alsmede een paviljoen met winkel/horeca ruimte aan de zuidzijde van het huidige Plein. Daarnaast werd ook de inrichting van de openbare ruimte gepresenteerd.

Winkel- en woonruimte.
Het betreft hier een supermarkt ( EMTÉ verhuist van de westzijde naar de oostzijde) met een oppervlakte van 1750 m², een aantal kleinere winkels 375 m². Boven de winkels komen 10 koopappartementen en 14 huurappartementen.

Pleinpaviljoen
Het pleinpaviljoen van 540 m² bestaat uit een 4-tal units. Het voornemen is dat er minimaal 1 horecaruimte komt en 3 verswinkels.

Openbare ruimte.
Een groot gedeelte van het huidige Plein wordt behouden voor parkeerplaatsen. Daarnaast wordt het aantal parkeerplaatsen aan het Kloosterpad (Naast Bakker Bart) uitgebreid. In totaal betreft het hier 155 pp plus 4 mindervalide pp. De toegang tot de pp bij het Kloosterpad wordt verkregen door een doorsteek bij de huidige apotheek, voor de oud vlijmenaren ook wel bekend als de oude bioscoop het Lido. Dit gebouw zal dus worden gesloopt. De bewoners van de appartementen krijgen hun eigen pp. Deze zijn niet bij de genoemde pp inbegrepen.
Er worden ook twee plaatsen gecreëerd voor winkelwagens en een voor een milieustraat. Tevens komen er een 5-tal fietsparkeerplaatsen.

Daarnaast is er tijdens de presentatie ook nog ingegaan op een nieuw bomenplan, bevoorrading van winkels, te gebruiken materialen van bestrating, verlichting, bankjes e.d.

Er is ook nog kort ingegaan op de verdere inrichting van het openbaar gebied van De Akker maar dat zal pas zijn beslag gaan krijgen nadat de aanleg van de randweg Vlijmen-Oost gerealiseerd zal zijn.

De presentaties over de nieuwbouw is hieronder bijgevoegd.

Besluiten raad
De ontwikkeling van het Centrumplan Vlijmen ligt bij Heijmans Vastgoed BV. hierover worden er door de raad geen besluiten meer genomen. Anders is het met de herinrichting van de openbare ruimte, dit zal aan de raad van 22 december worden voorgelegd.

U kunt hier een tweetal presentaties inzien:

2015-1021 CentrumplanVlijmen_PRESENTATIE

2015-1021 CPVlijmen inrichting

Thé Herman.

 

Nieuwe zaken & columns

Actuele Zaken

Openbare bijeenkomst Gemeentebelangen Maandag 25 september, 20.00 uur

𝗢𝗽𝗲𝗻𝗯𝗮𝗿𝗲 𝗯𝗶𝗷𝗲𝗲𝗻𝗸𝗼𝗺𝘀𝘁 𝗚𝗲𝗺𝗲𝗲𝗻𝘁𝗲𝗯𝗲𝗹𝗮𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗛𝗲𝘂𝘀𝗱𝗲𝗻 Maandag 25 september organiseert Gemeentebelangen een openbare bijeenkomst. Het thema van de avond is Stichting Leergeld Heusden. Stichting leergeld richt zich

Lees meer
Actuele Zaken

Voorjaarsnota 2023

Raadsvergadering d.d. 04-07-2023 Betoog Gemeentebelangen Voorjaarsnota 2023 Begroting en meicirculaire:Hoewel de meicirculaire in de onlangs gestuurde raadsinformatiebrief een positieve ontwikkeling laat zien voor de komende

Lees meer