Search
Close this search box.

Actuele Zaken & Columns.

Gemeentebelangen stelt vragen over beschadigd straatwerk na aanleg glasvezel

beschadigd straatwerk

Deel deze column:

In maart 2022 heeft Gemeentebelangen vragen gesteld betreffende klachten die er waren omtrent beschadigd straatwerk naar aanleiding van de aanleg van glasvezel binnen onze gemeente. Het college heeft hier antwoord op gegeven in de brief van 5 april 2022.

In de brief gaf het college aan dat het college op de hoogte was van de klachten, dat hier meldingen van werden gemaakt bij de aannemer en dat er controles zouden worden uitgevoerd. Ook gaf het college aan dat de aannemer financieel aansprakelijk is voor de herstelwerkzaamheden.

Als partij blijven wij uit verschillende kernen binnen onze gemeente klachten krijgen over kapot en beschadigd straatwerk nadat er werkzaamheden zijn geweest omtrent de aanleg van glasvezel. Zo worden wij zelfs benaderd door inwoners uit de nieuwbouwwijk Victoria in Haarsteeg waar kapotte tegels worden teruggelegd in het straatbeeld, dit in september wordt gemeld bij de gemeente, en hier vervolgens geen verbetering in wordt aangebracht. Ook zijn trottoirs op vele plaatsen behoorlijk beschadigd en ontstaan er gaten. Buiten het feit dat kapotte tegels en trottoirs er niet uitzien in het straatbeeld (zeker in een nieuwbouwwijk), kan dit ook leiden tot gevaarlijke situaties in de kernen en dit moeten we zien te voorkomen.

Daarom hebben Ralf van Baardwijk en Hüseyin Simsek schriftelijke vragen ingediend om dit probleem op te lossen. 

Lees hier de vragen: https://heusden.bestuurlijkeinformatie.nl/Document/View/a862c337-56b9-49be-b384-6ba452887924

Nieuwe zaken & columns