Search
Close this search box.

Actuele Zaken & Columns.

22-10-2021: Steenenburg

Deel deze column:

Bouw je eigen droomkasteel!

In 2008 kocht de gemeente het voormalige Land van Ooit voor 15,4 miljoen. Nu 13 jaar later is de boekwaarde van het gehele complex opgelopen tot meer dan 20 miljoen. Tot nu toe alleen maar geรฏnvesteerd, maar vanaf nu moeten de inkomsten dan eindelijk binnenkomen. Niet dat de gemeente er winst op gaat maken, maar een belangrijk deel van de kosten moet nu dan toch terugverdiend gaan worden, o.a. met de verkoop van 23 woonkavels in het zuidelijke deel van het totale gebied. Vrijdag 8 oktober werd het startsein voor de verkoop van de kavels gegeven met twee speciale gebeurtenissen: de onthulling van een knipoog op het kasteel en de opening van een woonmarkt.

Vrijdag 8 oktober werd stilgestaan bij de voltooiing van de restauratie van het kasteel. Daarbij werd een knipoog onthuld: een kunstwerkje bestaande uit twee ineengestrengelde zwanenhalzen, dat herinnert aan het feit dat hier eens het Land van Ooit gevestigd was. Het kunstwerkje is te zien aan de voorgevel van het kasteel.
Maar belangrijker was natuurlijk de opening van de woonmarkt. Want de verkoop van bouwkavels in het zuidelijk deel van Steenenburg gaat nu eindelijk van start. In de eerste verkoopfase worden 23 royale bouwkavels aangeboden. Verkoop vindt plaats via de Kavelwinkel van de gemeente Heusden en door een speciaal makelaarskantoor. Iedereen kan inschrijven tot eind deze maand; op 31 oktober 23:59 uur eindigt de inschrijvingsperiode en dan wordt via loting door de notaris bepaald wie een woonkavel krijgt toegewezen. De belangstelling op de woonmarkt was best groot: 300 belangstellenden kwamen er op af. Je moet wel een dikke portemonnee meebrengen; de goedkoopste bouwkavel kost 433 duizend euro; de duurste 606 duizend euro. Als je uitgaat van een gemiddelde prijs van 5 ton, dan zou de totale opbrengst een slordige 11,5 miljoen kunnen bedragen. In een volgende fase worden ook nog eens ruim 20 bouwkavels aangeboden, dus de opbrengst kan aardig oplopen.

Voor elke bouwkavel is een kavelpaspoort opgesteld met daarin globaal de eisen die aan het bouwplan worden gesteld. Bijvoorbeeld twee parkeerplaatsen op eigen terrein, maximaal รฉรฉn inrit, hemelwater op eigen terrein opvangen en je moet ook bouwen volgens de BENG-eisen, d.w.z. Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Maar dat zijn eisen die je op andere bouwlocaties ook wel tegen komt.
In het landgoed Steenenburg gebeurt de komende jaren nog veel meer. In het noordelijk gebied komt een high tech medische campus, in het middelste deel van het gebied komen (zorg)appartementen en patiowoningen. En dan is er natuurlijk het gerestaureerde kasteel dat waarschijnlijk een horecafunctie gaat krijgen. Kortom, een unieke omgeving om je eigen droomkasteel in te bouwen.

Alle informatie over het plan Steenenburg kunt u vinden op de website van de gemeente Heusden:

https://www.heusden.nl/nieuws/actueel-nieuws/landgoed-steenenburg-woonmarkt-en-onthulling-knipoog-op-het-kasteel/

Drunen, vrijdag 22 oktober 2021

Kees Musters

Volg mij ook met korte berichtjes op:     www.twitter.com/keesmusters           

Nieuwe zaken & columns

Actuele Zaken

Supermarktdag zaterdag 22 juni

Komende zaterdag 22 juni, organiseert Gemeentebelangen een supermarktdag. Hierbij gaan de leden van de fractie op pad en zullen zij de verschillende kernen bezoeken om

Lees meer
Actuele Zaken

Openbare bijeenkomst Gemeentebelangen Maandag 10 juni, 20.00 uur

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—›๐—ฒ๐˜‚๐˜€๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ท๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป? Bij deze nodigen wij jullie uit voor de openbare bijeenkomst Gemeentebelangen, waarbij met de fractieleden over allerlei themaโ€™s

Lees meer