Search
Close this search box.

Actuele Zaken & Columns.

30-10-2015: Dillenburg

Deel deze column:

Bouw nieuwe sporthal in 2016

Sporthal Onder de Bogen is eigenlijk al jaren aan vervanging toe en er waren ook al plannen voor een nieuwe sporthal in het Dillenburgplan. Maar die plannen liepen steeds vertraging op. Eerst was er (in 2011) vertraging in verband met de onderhandelingen met het d’Oultremontcollege. Aanvankelijk zou die school als belangrijke gebruiker van de sporthal ook deelnemen in de nieuwbouwplannen. Maar dat ging na lang onderhandelen uiteindelijk niet door. Het d’Oultremontcollege koos uiteindelijk voor een oplossing binnen de eigen accommodatie. Vervolgens kwamen er ook nog onderhandelingen met SHJ en de judoclub Drunen. Uiteindelijk kozen die verenigingen ook voor een eigen accommodatie, wel op de Dillenburglocatie. De overeenkomst met de gemeente, waarin ook een aanzienlijke financiële bijdrage van de gemeente was opgenomen, werd in maart 2015 ondertekend. De bouw van de nieuwe turnhal is inmiddels gestart. Maar al die tijd bleven de plannen voor een nieuwe sporthal Onder de Bogen in de kast en lagen de voorbereidingen voor een nieuwe gemeentelijke sporthal min of meer stil.

De oplevering van een nieuwe sporthal Onder de Bogen wordt nu voorzien in maart 2017. Het voorlopig ontwerp van de nieuwe hal is afgelopen juni gepresenteerd en nu wordt er gewerkt aan de verdere uitwerking. Die heeft inmiddels ook al weer enkele maanden vertraging opgelopen, o.a. door wisseling van architect en een wijziging in het ontwerp, maar die paar maanden uitstel kunnen er ook nog wel bij.

Elders op de Dillenburglocatie gaan de ontwikkelingen voorspoediger. In de zuidoostelijke hoek van het gebied komen zoals bekend woningen. Inmiddels is er een overeenkomst gesloten met projectontwikkelaar Hendriks voor de realisatie van 130 woningen. De wijziging van het bestemmingsplan (invulling van de al opgenomen wijzigingsbevoegdheid) zal waarschijnlijk in december 2015 vastgesteld worden. In diezelfde maand zal dan ook de verkoop van de eerste fase kunnen beginnen; het gaat daarbij om 48 woningen. Daarvoor hebben zich inmiddels al 90 gegadigden gemeld en gelet op die grote belangstelling is men ook al begonnen met het opstarten van de tweede fase. Daarbij gaat het om 22 tweekappers en vrijstaande woningen en als er inderdaad veel belangstelling is, dan kan dat nog uitgebreid worden met 9 rijwoningen. Kortom, die ontwikkeling verloopt zeer voorspoedig.

Ook op de bedrijvenlocatie gaat het goed. De strook langs de Lipsstraat en de noordoostelijke hoek is in principe bestemd voor vestiging van bedrijven (m.n. kantoren). Inmiddels is er al grond in erfpacht uitgegeven aan Stichting Sportaccommodatie Dillenburg (voor de bouw van de turnhal) en er is grond verkocht voor de vestiging van een gezondheidscentrum. Daarnaast werd onlangs nog 6785 m2 grond verkocht aan Aldi Vastgoed. Op dit moment is er nog 1,2 ha bedrijfsgrond beschikbaar en voor de helft daarvan is er momenteel serieuze interesse van diverse ondernemers. Ook dat loopt dus zeer voorspoedig.

De plattegrond Dillenburglocatie kunt u hier downloaden:

2015-1030 plattegrond Dillenburg

Kees Musters

Drunen, vrijdag 30 oktober 2015

Volg mij ook met korte berichtjes op:     www.twitter.com/keesmusters

 

Nieuwe zaken & columns

Actuele Zaken

Supermarktdag zaterdag 22 juni

Komende zaterdag 22 juni, organiseert Gemeentebelangen een supermarktdag. Hierbij gaan de leden van de fractie op pad en zullen zij de verschillende kernen bezoeken om

Lees meer
Actuele Zaken

Openbare bijeenkomst Gemeentebelangen Maandag 10 juni, 20.00 uur

𝗛𝗼𝗲 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗛𝗲𝘂𝘀𝗱𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗸𝗼𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗷𝗮𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗿𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗺𝗲𝗻? Bij deze nodigen wij jullie uit voor de openbare bijeenkomst Gemeentebelangen, waarbij met de fractieleden over allerlei thema’s

Lees meer